Aktuellt skrivuppdrag

Skrivarcirkeln har uppehåll från och med 2014-12-08


söndag 10 mars 2013

Skrivuppgift #11: Årtalet

Den här uppgiften är otroligt inramad och åtstramad. Följ instruktionerna i tur och ordning, men läs igenom allt innan du börjar, precis som när du bakar efter ett recept.

Det är dags att summera ett år ur ditt liv.

  1. Välj ett årtal. Det kan vara det bästa, det sämsta, det mest händelserika eller bara ett slumpmässigt utvalt årtal, men det är till en fördel om du har fler än ett minne från året. Använd dagböcker eller bilder för att få tillbaka minnen.
  2. Gör en mind map över årtalet och anteckna allt du minns från det året. Det kan vara små händelser och stora händelser. Se bilden för att få ett exempel på hur en mind map kan se ut. Klicka för att förstora den.
  3. Försök att placera dina minnen från årtalet i den ordning som det hände, som en lista på ett tomt blad.
  4. Ta ett nytt blad och börja berätta om minnet som är överst på din lista. Skriv om ditt minne i en sammanfattande form, så att det känns raskt att läsa.
  5. Fortsätt att skriva om varje minne i kronologisk ordning. 
  6. Varje minne kan vara ca 5 rader långt om du använder ett ordbehandlingsprogram med normal textstorlek. Det blir alltså nytt stycke varje gång du berättar om ett nytt minne.
  7. Sätt en rubrik på texten i formen: "[Årtalet] - från ... till ..." där de tre första punkterna är minnet som är överst på listan och de tre sista punkterna är det sista minnet. I mitt exempel skulle jag exempelvis kunna ha skrivit "2009 - från Indien till skådishångel".
  8. Läs igenom texten, mejla till: skrivarcirkel@wallinskaya.com och berätta om du vill vara anonym, skriver under pseudonym eller under ditt riktiga namn.

Deadline för uppgiften: 24 mars 2013

Har du frågor om uppgiften, ställer du dem i en kommentar här eller på Facebooksidan.

2 kommentarer:

  1. Haha, 2009. Det fantastiska året, blev lite sugen på att skriva nu. Ps. Ja, jag vet att jag får skriva om ett annat år också. Vilket jag kanske rentav gör också. Fålase.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, skriv nu, skriv om ett årtal. Det är nu det gäller. :)

      Radera